Skip to content

Mellanbygden.nu (VM) om Bygdeå mejeri

24 maj, 2007

VMVästerbottens nättidning Mellanbygden.nu skriver idag om Skinnarbyns mejeri.
BYGDEÅ (VM) Bygdeå mejeri har varit som en vit fläck på historiekartan. För att ändra på detta faktum vill nu en grupp intresserade komma i kontakt med människor som vet något om mejeriet.

Sidan 1De historiska fakta man får fram presenteras på hemsidan BYGDEA BLOG som helt enkelt utgör en komplettering till de kända fakta som finns om Bygdeå socken. En av männen bakom historiesamlingen är Dag Selander, pensionerad präst från Jönköping som har en nära koppling till mejeriet i Bygdeå.

Mellanbygden.nu Nr 9 2007 – Jag är född på andra våningen 1940, säger Dag Selander som flyttade från Bygdeå 1958. Mejeriet uppfördes 1923 och moderniserades 1942 genom en tillbyggnad och moderna maskiner. Driften vid mejeriet genom Västerbottens läns södra mejeriförening pågick fram till mitten på 1960-talet. Huset finns fortfarande kvar i Bygdeå.

Kontakt med historieforskarna kan tas antingen direkt på bloggen: BYGDEA BLOG eller via Dag Selander på telefon: 0739-707 212 eller e-post: Dag Selander

LARS-GÖRAN HALVDANSSON Mellanbygden Nr 9 (pdf.fil), den 24 maj 2007

— — — — —

BYGDEA BLOG tar tacksamt emot egna minnen eller minnen som andra berättat. Tidningsurklipp eller andra dokument är också intressant. Som vi skrivit på annat ställe här på bloggen vore det mycket värdefullt att få höra era minnen. Från mjölkbonden, släktingen, möten med mejerifolk, besök på, mejeriet, foton etc

Se adressen i Mellanbygdens artikel ovan eller skriv här nere på Kommentarsutrymmet, eller via e-post eller ring.

Vi – Lage Jonsson och Dag Selander – som är födda på mejeriets andra våning vill gärna dokumentera sockenlivet som mötte på mejeriet.

/LJ, DSr

FOTNOT: Mera om Mejeriet: övriga artiklar

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: